Menestys on jokaisen ulottuvilla

Innostuin lukemaan Brian Tracyn kirjoittaman kirjan ”Menestys ja onnellinen elämä”, koska jo pelkkä kirjan nimi kuulosti houkuttelevalta ja halusin ehdottomasti nähdä, millainen kirja on kyseessä. Eikä muuten kaduta!

Kirjassa käsitellään paljon sydäntä lähellä olevia asioita, kuten ystävyys ja rakkaussuhteet. Itse olen myös hyvin stressaavaa ihminen ja kirjassa käsitelläänkin muun muassa stressiä ja rohkeutta. Tämä oli siis napakymppi!

Lukiessani kirjan minäkäsitys-lukua, ymmärsin asenteen olevan tärkein tekijä, koska se kuvaa tapaasi suhtautua elämään ja sitä, millainen ihminen sinun sisälläsi oikein on. Myös asenteesi muihin ihmisiin heijastuu heidän suhtautumisessaan sinuun. Minulla on tapana suhtautua kaikkeen ainakin ensi alkuun hyvinkin positiivisesti, mikä on varmasti myös heijastunut muihin. Se taitaa olla huomattu myös osuuskunnassamme. Minua yleensä kuvaillaan iloiseksi ja positiiviseksi ihmiseksi. Näen myös jokaisen kolleegani asenteen olevan kunnossa. Minulla on sellainen käsitys, että me kaikki olemme hyvin myönteisiä ihmisiä. Panostamme siihen, että tämä näkyy myös projekteissamme. On tärkeää, että varsinkin projektipäällikön asenne on kunnossa, ja että mieliala on positiivinen, sillä hän on esikuvana muille. Kirjassa sanotaankin, että jos odotat, että sinulle tapahtuu tänään jotain suurta, niin luultavasti tulee myös käymään. Positiivisuus siis kannattaa aina!

Keiden ihmisten rakkaus ja kunnioitus merkitsevät sinulle eniten? Entä mitä sinun on tehtävä ja keneksi sinun on muututtava, jotta nämä ihmiset rakastavat ja kunnioittavat sinua? Vai olisitko mielellään vain oma itsesi, huolimatta siitä, rakastetaanko sinua vai ei. Muiden rakkaus ja kunnioitus ovat ansaittavissa muutoinkin, kuin mielistelemällä toisia. Tiimissämme kaikki 19 tiimiläistä ovat erilaisia, mutta kaikki omia itsejämme. Koen sen kyvyn olevan valttimme. Olisihan se huolestuttavaa jos käyttäisimme ”naamareita” yhdessä ollessamme vain mielistelläksemme toisiamme. Eräs keino mielen hallitsemiseksi on kirjan mukaan se, että on tekemisissä oikeiden ihmisten kanssa. Muut ihmiset saattavat vaikuttaa sinuun hyvinkin paljon, ole siis tarkkana, kenen kanssa vietät aikaasi. Liity voittajien joukkoon. Sellainen fiilis minullakin on meidän osuuskunnassamme, tuntuu tosiaan kuin olisi voittajien joukossa. Ei siis ihmekään, että olen itsekin positiivinen ja iloinen heidän seurassaan.

Vaikka iloisuus onkin minun luonteenpiirteeni, hyvin usein kuitenkin tuppaudun stressaamaan ihan pieniäkin asioita. Toisinaan taas saatan olla stressaamatta suurempiakin asioita. Eihän stressi tee hyvää terveydellekään, joten huolet varmasti kuluttavat ihmistä. Pitäisi oppia elämään päivä kerralla. Tämä onkin helpommin sanottu kuin tehty!

Kaikki on kiinni reagoimisesta. On oma valintasi, reagoitko johonkin tapahtumaan stressaamalla vai neutraalisesti. Oletko koskaan nähnyt stressaavaa vauvaa? Kukaan ei siis synny stressaantuneena. Stressi ei kuitenkaan aina ole negatiivista. Myönteinen stressi antaa tekemiseesti puhtia ja intoa. Huomaan usein kohdallani, kuinka jännitän esiintymistä lukuisten esitysten jälkeenkin. Esiintymisen jälkeen kuitenkin tajuan, ettei ollut mitään syytä jälleen kerran stressata, hyvinhän se meni! Entä olisiko se sittenkään mennyt paremmin, jos en olisi stressannut yhtään? Ehkä se on vain minun tapani saada esitykseen terävyyttä. Onneksi nykyään tulee koko ajan esiintymistilanteita osuuskuntamme kautta, ettei sitä ehdi stressaamaankaan.

Meillä on tiimissämme hyvä yhteishenki. Tapanamme ei niinkään ole stressata asioita, vaan nimenomaan suhtautua asioihin positiivisesti ja tukea toisiamme. Uskon tämän tuovankin menestystä osuuskunnallemme.

Menestys on myös sinun ulottuvilla. Kaikki riippuu rakkaudesta. Se on kaiken a ja o.


IMG_1200 (3)

Osuuskunta Idea-Miilu

Mahira Mehmedovic

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *