Esimiehen tulee olla rohkea

Olen jo itse nähnyt monenlaisia esimiehiä. Jotkut istuvat omassa toimistossaan tuomatta itseään juuri esille. Toiset taas toimivat akvaariojohtajina olemalla työntekijöiden lähettyvillä. Selvästi yrityksestä riippuen on havaittavissa se, millaista roolia johtaja vetää. Suurissa yrityksissä johtajat tekevät ja päättävät usein asioita, joista työntekijöillä ei ole pienintäkään havaintoa.

Johtajien tulee olla rohkeita. Rohkeita tehdessään päätöksiä. Mutta milloin johtajilta vaaditaan suurinta rohkeutta ja esimerkkiä? Mieleen voisi tulla työpaikkakiusaaminen. Työpaikkakiusaamisesta löytyy tarinoita mediasta ja sosiaalisesta mediasta, mutta työpaikoilla siitä ei juuri keskustella.

Suurta päättäväisyyttä ja rohkeutta johtaja tarvitsee juuri niissä tilanteissa, joissa oma alainen kokee kiusaamista tai syrjintää. Kiusaaminen on rasite kahdella tavalla. Kiusaaja kuluttaa työenergiaansa turhanpäiväiseen ja kiusattu saattaa saada koko elämää rasittavia muistoja. Näihin tulisi heti puuttua, mutta kuten olen jo itse nähnyt ja sain myös Hannele Kasslin-Pottierin kirjasta Reilu ja rohkea esimies – kirjasta lukea, näin ei tapahdu.

Kirjassa tuodaan esimerkkien ja dialogin avulla esille työpaikoilla tapahtuneita tilanteita, joissa esimiehen rooli oli tai olisi ollut tärkeä. Kasslin-Pottier käsittelee työstä tai työilmapiiristä aiheutuneen stressin vaikuttavuutta työhön. Hän tuo esille erinomaisesti juuri sen, miten uupumus työhön tulee juurikin siinä vaiheessa, kun huomaa, etteivät työpaikalla asiat mene omien suunnitelmien mukaan. Tämän voi löytää jokapäiväisestä elämästä. Kun tekee jotakin projektia täydellä teholla ja kesken matkaa huomaa vastoinkäymisten tulevan eteen, löytää uupumus oman paikkansa kehostamme. Esimiehen tulee näissä tilanteissa tuoda esille positiivista asennetta ja muistuttaa, että pahinta mitä voi juuri siinä tilanteessa tehdä, on jäädä tuleen makaamaan eikä tehdä mitään.

Olen toiminut eräässä tavaratalossa myyjänä ja nähnyt vierestä kaiken edellä mainitun. Olen nähnyt esimiehen jättäneen puuttumatta kiusaamiseen, työntekijöiden totaalisen uupumuksen, mutta myös ensiluokkaista ihmisten johtamista. Tämä mielestäni loistava johtaja eteni urallaan useaan otteeseen ja toimiikin nyt arvostetussa tehtävässä ketjussa. Olen nyt joulun aikana ollut jälleen auttamassa ruuhkien purkamisessa ja samalla olen yrittänyt viedä oppimaani työyhteisöön. Olen kannustanut keskustelemaan riidat puhtaaksi ja samalla myös todennut turhanpäiväisen valittamisen jarruttavan omaa elämää. Vaikken toimikkaan esimiesasemassa työpaikalla, olen halunnut lyhyen ajanjaksoni aikana tuoda esille korjausehdotukset. Minulla on suuri tarve jättää jälki ja hyvä yhteishenki työyhteisöön.

Ei tarvitse olla esimies ollakseen reilu ja rohkea. Tarvitsee aidon halun tuottaa hyvää. Hyvän tuottaminen tulee korkoineen myös takaisin, kuten useissa kirjan tarinoissa. Ollaan reiluja sekä ennen kaikkea rohkeita. Nostetaan kissat pöydälle.


IMG_1333 (3)

Osuuskunta Idea-Miilu

Joonas Laine

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *