Myy enemmän, myy paremmin

Myyjä on Suomen yleisin ammatti. Myy, myy ja vielä kerran myy. Jos tämä on se, mitä sinulle toitotetaan, sinä olet myyjä. Minkälainen myyjä olet nyt ja tulevaisuudessa, riippuu vain ja ainoastaan itsestäsi. Minä koen olevani hyvä myyjä, jolla on taustalla onnistumisia ja epäonnistumisia. Se miksi koen olevani hyvä, johtuu siitä, etten pelkää epäonnistua, vaan päinvastoin otan niistä opikseni ja nousen jälleen yhtä epäonnistumista vahvempana ja viisaampana.

Olen lukenut viime aikoina paljon kirjallisuutta myyntityöhön liittyen, mutta teos, jonka luin nyt viimeisimpänä, eroaa muista omalla tyylillään, joka puhuttelee lukijaa. Kirja on kirjoitettu myyntivalmennuksiin osallistuneiden onnistumisten pohjalta eli kirja on käytännönläheinen ja rehellinen. Teoksen nimi on Myy enemmän, myy paremmin!

Päätin lukea kirjan pitkälti sen nimen ja takakannen perusteella. Takakannessa komeileva Myynnin ympyrä–malli ja sen saamat kehut saivat mielenkiintoni heräämään kirjaa kohtaan entisestään.

”Kirjassa esitetty Myynnin ympyrä -malli on paras myynnin lähestymistapa, mitä Suomesta löytyy – ja toimii.”

Ahti Kilpeläinen, myyntijohtaja, Savings & Asset Management, Nordea Pankki Suomi Oyj

Myynnin ympyrä koostuu kuudesta kohdasta, joista yksi on kaupan päättäminen eli kaupanpäätöstaidot. Kaupan päättäminen keskivertomyyjälle on hankalaa tai jopa pelottavaa. Se miksi takerrun kaupanpäätöstaitoihin, johtuu siitä, että itselleni kaupan päättäminen tuntuu välillä haastavalta. Johtuuko se omasta epävarmuudestani vai jostain aivan muusta, sitä en tiedä. Mutta sen tiedän, että se on asia, jossa minun tulee kehittää itseäni. Minun tulee panostaa entisestään tarvekartoitukseen ja hyötyjen esittelyyn asiakkaalle. Minun tulee astua mukavuusalueeni ulkopuolelle ja niin sanotusti päättää asiakkaan puolesta, että myymäni tuote tai palvelu on juuri se, mitä hän tarvitsee. Jotkut asiakkaat jopa odottavat myyjältä päätöksen tekoa. Sanotaankin, että moni kauppa kaatuu siihen, kun myyjä ei pyydä päätöstä, vaikka asiakas olisi valmis ostamaan.

Henkilökohtaisesti tärkein opetus on oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen eli tässä tilanteessa siirtyminen kaupan päätökseen. Sitä ei tarvitse eikä kannata pelätä, sillä siinä ei menetä mitään vaan päinvastoin, voit tehdä vuosisadan kaupat.

Torjutuksi tulemisen pelko ei saa ohjata Sinua kaupan päättämisvaiheessa, se jos jokin sinun tulee muistaa!


Osuuskunta  Idea-Miilu

Saija Elmeranta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *