Tilitiimin syksy

Syksy tuli ja syksy meni huomaamatta. Nyt on tammikuu ja on hyvä muistella mennyttä syksyä tilitiimin osalta. Alussa ei ollut paljoa muuta hommaa, kuin lähettää laskuja yrityksille diilipäivänä tehtyjen kauppojen ansioista. Tällöin käytössämme oli vielä Econet-järjestelmä, joka vaihtui Fivaldiin syyskuun aikana. Sen opettelemisessa meni aikaa, ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin en itse sen käyttöä hallitse täysin vieläkään. Sen verran monimutkainen järjestelmä on kyseessä. Fivaldin ansiosta kirjanpidon pitäminen kuitenkin helpottui. Tämä taitaa olla harvoja positiivisia asioita muutoksessa. Järjestelmää pystyy käyttämään vaikka kotoaan, kun Econet toimi vain tietyllä koneella tilitiimin tiloissa.

Syksyn edetessä pääsimme tekemään yhä enemmän tilitiimin hommia, mikä oli pääosin mukavaa. Välillä saimme hakata päätä seinään, kun taitomme Fivaldin kanssa eivät riittäneet, mutta niistä selvittiin (tuurilla ja taidolla).

Marraskuussa tuli muistutus siitä, että Idea-Miilu on toiminut ennen meitäkin. Vanhojen jäsenien tekemä lasku tuli postissa ja samalla piti lähettää Microsoftille lasku heidän tekemästään työstä. Laskun tekeminen Microsoftille oli sen verran ihanaa, että venytimme sen keston puoleentoista tuntiin. Vanhoilta saamiemme tietojen mukaan laskun oli oltava pilkulleen oikein, jotta he maksaisivat laskun ilman tarkempaa selvittelyä ja joulukuussa pienen hämmästyksen jälkeen tajusimme onnistuneemme.

Joulukuu meni tilikauden tuloksen ennakoinnissa ja harmaita hiuksia aiheuttaneen käteisvarojen täsmäytyksien jälkeen saimme tuloksen ennakoitua. Hyvän tiimin ansiosta tulos tulee olemaan positiivinen. Myös palkkakortit viimeisteltiin, jotta uuden tilikauden alettua pääsemme maksamaan jokaiselle ansaitsemansa rahat.

Loman alkaessa tilitiimi nollasi syksyn (ainakin allekirjoittanut) ja lähtee kevääseen intoa puhkuen. Heti töihin päästyämme pääsemme aina yhtä ihanan tilinpäätöksen teon kimppuun. Olkoon se ongelmaton.

Hyvää kevättä!


IMG_1587 (3)

Osuuskunta Idea-Miilu

Ville Saario

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *