The Caviar Club – mahdollisuus, jota ei uskalla jättää käyttämättä

Nokian klusterin nujertama kaupunki on jo pitkän aikaa kamppailut talousvaikeuksien kanssa. Vaikka jopa valtiokin on taholtaan lähtenyt tukemaan Saloa, ei valoa tunnu löytyvän uinuvan Suomen piilaakson led-teollisuudestakaan. Tahtoa tuntuu olevan vaikka muille jakaa ja puheen määrääkin voisi verrata 50 000 Mertarannan selostukseen.

Teot! Missä ovat ne ohjelmoijat ja insinööri Sörsselssönit, jotka aikanaan revittiin kesken kouluopintojen kasvavan teknologiateollisuuden tarpeisiin. Aivan kuin Salmisen Simo olisi vienyt heidät maanpoveen mukanaan. Salossa on tai oli valtava potentiaali kehittää aivan uutta teknologiaa. Nyt tuntuu siltä, että uskaliaimmat ideat jätetään piirongin laatikkoon tai Microsoft-hirviön miljoonien Office-sovellusten uumeniin. Ideoita varmasti löytyy, mutta nyt pitäisi löytää ne ihmiset, jotka jakavat saman intohimon ja palavan tahdon tehdä jotain uutta ja mahtavaa.

Siksi Me, vasta työelämän alkumetreillä rämpivät ja ylöspäin muita katsovat nuoret opiskelijat, päätimme tuoda Saloon jotain, mikä on menestyksellä järjestetty isolla kirkolla. Tapahtuman, joka kerää yhteen yrittäjiä ja yritystenedustajia. Tapahtuman, jonka toivomme saattavan yhteen ihmisiä, jotta he voisivat yhdessä luoda jotain suurta. Tapahtuman, jossa syntyy idea uudesta innovaatiosta. Tapahtuman, josta vielä puhutaan käänteen tehneenä paikkana yrityksen historiassa.

Vaikka tapahtuma ei sinua kiinnostaisikaan ja Rikalan Sali kirkuisi tyhjyyttä, voimme todeta ryhmässämme, että ei voi mitään. Me teimme töitä taskunauriista tai iWatchista välittämättä, jotta niin ei tulisi käymään. Me toteutimme, emme puhuneet, emme selitelleet emmekä pelänneet. Me yritimme. Epäonnistuminen olisi vain yksi sulka lisää hattuun, joka jo muistuttaa etäisesti niin kaunista ja värikästä riikinkukkoa. Entä sitten, siinä on tilaa vielä ainakin yhdelle uudelle epäonnistumiselle. Me katkomme juuret ja katsomme eteenpäin. Nokialaisia emme ole, microsoftilaisiksi emme tule, olkaamme siis jotain suurta ja erilaista.

Sinä voit pelätä, Sinä voit selitellä, Sinä voit haudata unelmat. Me seisomme järkkymättöminä luottaen siihen, mitä teemme. Me toteutamme kaiken ja uskomme kaikkeen. Me teemme sen, mitä muilla jäi kesken tai tekemättä. Meillä on se asenne, jonka toivon koko Salon löytävän.

”You miss 100 % of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky


IMG_1259 (3)

Osuuskunta Idea-Miilu

Juho-Matias Lehtonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *