Mielen salaiset kerrostumat

Viime blogikirjoituksestani onkin jo aikaa. Pohdin pitkään mistä kirjoitan. Ajattelin aluksi tehdä lifestyle-blogikirjoituksen, johon kuuluu muun muassa kuukauden tyyli, viikon resepti, päivän biisi ja mitä niitä ikinä onkaan, top kolme treeniliikettä…? Päätin, että jatkan samaa linjaa mitä muutkin, mutta en lähde referoimaan koko kirjaa, vaan kerron yhden kolahduksen sadasta, joita tuli kyseisessä kirjassa vastaan. Ainiin, en ole vielä edes lukenut koko kirjaa.

Kyseinen kirja on Menestys ja onnellinen elämä, ja sen on kirjoittanut Brian Tracy. Kirja käsittelee aihetta, jota me kaikki pohdimme tai johon me olemme ainakin kerran törmänneet: miksi jotkut ihmiset menestyvät paremmin kuin toiset?

Kirjoittaminen ei kuulu minun vahvuuksiini, joten päätin lainata kirjasta pari kohtaa.

Ensimmäinen pieni lainaus heti alkuun (s. 201): ’’ Rajaton tietoisuus muuttaa todellisuudeksi minkä tahansa tietoisessa mielessä jatkuvasti olevan ajatuksen, suunnitelman, tavoitteen tai idean, olipa se myönteinen tai kielteinen.’’

Luot oman maailmasi niillä ajatuksillasi, joiden annat hallita ajatteluasi, oli ne sitten suunnitelmia tai ideoita. Valinta on aina sinun. Jos ajattelet positiivisesti, elämässäsi myös tapahtuu positiivisia asioita sekä toisin päin – negatiivisuus kerää ympärillesi negatiivisia asioita. Teet valinnan joka päivä valitsemalla, mitä ajattelet.

Ja toinen pieni lainaus loppuun, ollaan edelleen sivulla 201: ’’Menestyksekäs elämä koostuu menestyksekkäistä päivistä, tunneista ja minuuteista, joiden aikana ajattelet tavoitteitasi ja toiveitasi, terveyttä, onnea ja vaurautta ja kieltäydyt pohtimasta mitään sellaista, mitä et halua nähdä ympärilläsi toteutuvan.’’

Jos oikein ymmärsin, rajaton tietoisuus tulee alitajunnan jälkeen, jos muistat kirjoitukseni otsikon Mielen salaiset kerrostumat, perustuu varmaan siihen. Rajaton tietoisuus käsittelee ne asiat tai ongelmat, jotka olet tallentanut alitajuntaasi ja joista olet irtautunut. Rajaton tietoisuus toimii tiedostamattomalla tasolla 24 h vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa, ongelmat voivat ratketa odottamattomalla tavalla.

Jotta tämä ei olisi maailman tylsin blogikirjoitus, lisään tähän vielä päivän biisin.

* Famous – Kanye West


ansku1

Osuuskunta Idea-Miilu

Anna-Maria Rautanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *