Sissimarkkinointi, Parantainen Jari

Jay Condrad Levinson määrittelee sissimarkkinoinnin seuraavasti: ”sissimarkkinointi tarkoittaa epätyypillisiä markkinoinnin keinoja, jotka tuottavat maksimituloksia minimipanoksin.” Sissimarkkinointikampanjat ovat yleensä edullisia, unohtamatta luovuutta ja hauskuutta. Siksi ne sopivat hyvin meidän osuuskuntamme markkinointiimme, koska tarkoituksenamme on markkinoida tehokkaasti pienellä budjetilla. Sissimarkkinoinniksi voi laskea kaikki keinot, jolla pystytään kustannustehokkaasti parantamaan yrityksen näkyvyyttä ja tulosta.

Olemme osuuskunnassamme käyttäneet paljon aikaa innovoimiseen. Tarkoituksena on rikkoa toisinaan perinteiset ja tylsät markkinointitavat ja yrittää välillä jotain uutta. Epäonnistumisia ei kannata pelätä, vaan koittaa rohkeasti erottua joukosta. Erityisen hyviä ovat olleet treenit, jossa on ”sparrattu” jotain projektia eteenpäin, sillä koko osuuskuntaa hyödyntämällä saamme paljon uusia näkökulmia ja ideoita.

Parantainen sanoo kirjassaan, että jos mainos ei suututa ketään, se ei ole tarpeeksi tehokas. Tämä on hyvä pointti. Itsekin välillä kiroilen muille, kuinka joku mainos voi olla niin ärsyttävä. Silloin mainos on kuitenkin onnistunut, sillä se on jäänyt mieleeni. Osa asiakkaista pitää mainoksesta myös siksi, että se on saanut ihmisiä hermostumaan.

Lopuksi aloin miettiä onnistuneita sissimarkkinointikampanjoita, mitä olemme osuuskuntamme projekteissa tehneet. Approille suunniteltu Haalarimerkkikampanja tulee ensimmäisenä mieleen. Teimme sinne yllätyspusseja 10 euron hintaan, jossa ostaja tiesi pussin sisällöstä ainoastaan sen, että se sisälsi viisi haalarimerkkiä sekä muita yllätyksiä. Tämä selvästi houkutti ostajia juuri sen yllätyksen takia, ja pussit myytiin melkein loppuun. Näiden pussien takia saimme suuren osan lisämyyntiä. Kaiken kaikkiaan kirja oli erittäin mielenkiintoinen ja se on sopivaa luettavaa jokaiselle tiimiyrittäjälle!


atte1

Atte Kirkko-Jaakkola

Osuuskunta Idea-Miilu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *