Rotary Youth Leadership Awards (RYLA)

Huhtikuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna osallistuin Rotary Youth Leadership Awards eli RYLA-koulutukseen Ruissalon kylpylässä. RYLA on Rotareiden vuosittain järjestämä koulutus noin kolmellekymmenelle johtajuudesta ja yrittäjyydestä kiinnostuneelle nuorelle. Koulutukseen haettiin Turun seudun Rotary-klubien kautta.

En oikein tiennyt aluksi mihin olin menossa. Rotary on ollut minulle nimenä tuttu, mutta sen toiminta ei oikeastaan ollenkaan. Käsitykseni Rotareista koostui lähinnä lounastreffeistä, joita oman klubin kanssa vietetään ja nuorien lähettämisestä opiskelijavaihtoon. Käsitykseni kuitenkin muuttui nopeasti. Rotary on reilulla 1,2 miljoonalla jäsenellä paljon suurempi kuin osasinkaan kuvitella. Se on verkosto hyvämaineisia kansalaisia ympäri maailman, joilla on johtava asema omassa ammattikunnassaan. Lisäksi olennaisena asiana on ympäröivän yhteiskunnan kehittäminen, johon kuuluu myös olennaisesti hyväntekeväisyys. Hyväntekeväisyyttä harjoitetaan isosti muun muassa polion vastaisessa työssä ja koulutukseen kannustavilla stipendiohjelmilla.

RYLA ei kuitenkaan ollut rekrytointitilaisuus Rotareihin, vaan koulutus johtajuuteen, ja erityisesti tänä vuonna painottuen yrittäjyyteen. Koulutuksessa oli laaja kirjo innostavia ja mielenkiintoisia puhujia, jotka kaikki olivat menestyneet omilla aloillaan. Aiheet vaihtelivat mukavasti aina menestystarinoista visionääriseen johtamiseen, verkostoitumisen tärkeyteen ja digitalisaatioon. Lisäksi pääsimme tekemään ryhmätöitä Rotary-toiminnan kehittämiseksi sekä esiintymisharjoituksia mentalisti Pete Poskiparran puheenvuorolla.

Viikonloppu ei ollut pelkästään kouluttautumista, vaan pääsimme tutustumaan myös toisiimme vapaa-ajan ja illallisen merkeissä. Joukko nuoria koostui 22–30-vuotiaista korkeakouluopiskelijoista. Koko porukka oli erittäin avointa ja motivoitunutta. Kaikista heistä aisti halun edetä elämässä, verkostoitua ja oppia uutta.

Koulutus oli hyvin järjestetty ja upeissa puitteissa toteutettu. Mielenkiintoni pysyi hyvin yllä koko viikonlopun, kiitos mielenkiintoisten puhujien. Pääsin verkostoitumaan monien motivoituneiden nuorien kanssa ja nauttimaan hienosta ympäristöstä sekä tietenkin hyvästä ruoasta. RYLA:sta minulle jäi käteen nippu hyviä kontakteja tulevaisuuteen ja entistä varmempi olo lähteä yrittämään jotain omaa juttua tulevaisuudessa!

Suosittelen kaikille lämpimästi hakemista seuraavien vuosien RYLA-koulutuksiin!

Kiitos Turun Linnan Rotaryklubille paikasta RYLA:an!


juho1

Juho Järvinen

Osuuskunta Idea-Miilu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *